Turizem‎ > ‎

Znamenje in klopica na Sp. Dobravi

objavljeno: 1. feb. 2014 11:58 avtor: Mira Hladnik   [ posodobljeno 3. apr. 2014 00:02 ]
Za urejen in prijeten videz kraja smo odgovorni vsi. Še toliko bolj je razveseljivo, če se kdo odloči za neke vrste donatorstvo. 
Tako je dne 25. 9. 2011 Miro Albinini s Spodnje Dobrave doniral znamenje, sliko in klopco, vključno z jagenčkom in dobrotami z roštilja za fešto. Povabljena je bila vsa vas in še pevski zbor. Donator je povedal, kako in zakaj sem se tako odločil, župnik Tine pa je opravil svoj del posla in pojasnil, kaj sta v krščanski mitologiji predstavljala Kozma in Damjan , ki sta na sliki. Znamenje je naredil danes že pokojni Anton Šturm iz Dražgoš, sliko pa Albininijev nekdanji sodelavec in slikar Marjan Burja iz Kranja

Seveda so po predhodnem dogovoru Pecarjevi to postavitev in spremembo slike dovolili, tako da je to še vedno Pecarjevo znamenje.

Fešta je bila v Bendeljnovi delavnici, ki jo je župnik ob tej priliki tudi blagoslovil. Tam se je slavje nadaljevalo ob pivu in dobrotah, ki so jih pripravile Spodnjedobravke, Pecarjevi so prinesli še pijače in tako se je otvoritev ob zelo prijetnem vaškem druženju zavlekla kar pozno v nedeljski popoldan 25.9.2011.

Zagotovo sta obe pridobitvi v veselje vsakemu mimoidočemu sprehajalcu.
Da bi se čim več krajanov odločalo za takšne velikodušne poteze!

 
 


 
Comments