Turizem‎ > ‎

Krajevne table

objavljeno: 3. mar. 2011 22:50 avtor: Neznan uporabnik


- V septembru 2008 nam je uspelo postaviti 4 pozdravne table v obliki kozolčkov, ki stojijo ob vstopu v vasi KS Sr. Dobrava. Žal za Lipnico ni bilo mogoče dobiti dovoljenja, ker gre za cesto višjega ranga. Kozolčke je kvalitetno  (iz hrasta) izdelal domačin Robert Resman.  Janez Sitar, Franc in Frančiška Šparovec ter Miro Albinini so dovolili postavitev na svojem zemljišču, za kar se jim v imenu KS Sr. Dobrava lepo zahvaljujemo.
- Pohodne poti proti Stovcu, Ojstri peči, Zjavki ter rovu Štolm smo opremili s smerokazi, ki so prav tako Resmanovo delo.
- Tone Špendov, ml., je na prošnjo KS izdelal in doniral oglasno desko za Spodnjo Dobravo.
- V septembru 2009 smo končno dobili info tablo (150x160cm) s prikazom naših krajev, vrisanimi cestami, pešpotmi, hišnimi številkami in drugimi podatki, ki bi mimoidočega utegnili zanimati. Panoramo je izrisal gospod Aleks Čebulj iz Radovljice, zemljevid je za tisk pripravil Jurij Hladnik, samo tablo je izdelal Atelje B&M iz Sp. Lancovega. Tabla je pritrjena na zidu ob vstopu v, žal, nekdanjo trgovino. 


- Za vrnitev trgovine smo si precej prizadevali in upali, da se bodo z Mlinotesta letos septembra le odločili, saj so prostor že premerili za nabavo nove opreme, a je gospa Bizjakova v oktobru dokončno našo ponudbo zavrnila.
- Atelje B&M izdelal še 2 tabli s pokopališkim redom, kar pa najbrž ne moremo šteti pod "Turizem".
- Med letom skrbimo za cvetje in zelenje ob domu krajanov ter na pozdravnih kozolčkih.


- Dvakrat v našem mandatu smo se morali "boriti" za to, da nam je končno le uspelo obdržati gostilno Marička. 
Mira Hladnik, Svet KS Sr. Dobrava

Comments