Šport


Nova igrala ob domu krajanov

objavljeno: 5. jan. 2018 11:26 avtor: KS Sr.Dobrava   [ posodobljeno 6. feb. 2018 10:20 ]

V decembru 2017 se je svet KS Sr. Dobrava namenil obnoviti otroško igrišče. Položili so nov tartanski tlak ter
pritrdili nova sodobnejša igrala. SLIKA IGRAL
Nujno bi bilo obnoviti ograjo nad vhodom v dvorano, ki razpada (predvsem zaradi vandalizma), pa tudi sicer bela plastika še pogrša že tako nelepo stavbo doma krajanov. Prav tako kliče po obnovi zglodana panelna stena skladišča na terasi za trgovino. 

Ženski balinarski krožek

objavljeno: 15. okt. 2013 12:02 avtor: Mira Hladnik   [ posodobljeno 8. nov. 2013 09:10 ]

Že par let v poletnem času proti večeru (od 18h dalje) se naše žene in dekleta zbirajo pri gasilskem domu ter se par ur merijo v balinanju in se sploh dobro zabavajo.
Lani, tj. leta 2012, so člani PGD SR. Dobrava zgradili novo betonsko balinišče, ker se je prejšnje začelo posedati.
Pred kratkim (poleti 2013) pa je Franc Ješe poskrbel za obnovo črk na plošči, posvečeni spominu narodnega heroja Staneta Žagarja, ki je pritrjena na pročelju gasilskega doma. 

Pri gasilskem domu


Nova ograja okrog igrišča

objavljeno: 2. jul. 2012 00:00 avtor: Mira Hladnik   [ posodobljeno 18. okt. 2013 01:14 ]

V maju 2012 je KS Sr. Dobrava financirala ter organizirala postavitev nove visoke mrežne ograje okrog otroškega igrišča in igrišča za nogomet, košarko, oziroma drsališča.
Prejšnja bela plastična ograja pri otroškem igrišču je bila prenizka in je zaradi slabe kvalitete že razpadala, čeprav je bila postavljena šele pred 4 leti.
Nova pridobitev bo, upamo, precej bolj trajna in učinkovita v svojem namenu.
V letu 2013 pa je KS uspelo zbrati sredstva še za novo preplastitev igrišča, tako da je sedaj ta prostor ob lepem vremenu nadvse prijetno zbirališče za staro in mlado, ki si želi rekreacije in druženja. 

  


Nova uta z Blaževo klopico

objavljeno: 14. dec. 2011 06:58 avtor: Mira Hladnik   [ posodobljeno 25. mar. 2012 04:35 ]


Kot je bilo obljubljeno ob mnogo prezgodnjem pogrebu našega sokrajana Blaža Pogačnika, mladeniča, ki je za dobro krajevne skupnosti opravil veliko brezplačnih ur, je bila pred kratkim ob igrišču na Sr. Dobravi postavljena garderobna uta s klopico,
posvečena Blaževemu spominu.

Upamo, da se bodo tudi za vnaprej našli prostovoljci, ki bodo z veseljem pripravljali drsališče ter urejali prostor za nogomet, tako kot je to leta počel Blaž v družbi svojih prijateljev.


In res sta bila letošnjo zimo predvsem Peter Pfajfar in Tomaž Fister zaslužna za to, da je bila v mrzlem februarju ledena ploskev nared tako za hokejiste kot ostale rekreativne drsalce.   Hokejska tekma na dobravskem ledu, februar 2012
Imamo svetovno prvakinjo v jazz baletu!

objavljeno: 14. dec. 2011 06:40 avtor: Mira Hladnik   [ posodobljeno 12. feb. 2012 13:41 ]

Na svetovnem prvenstvu v jazz baletu v Mikolajki (Gdansk) na Poljskem vrnila slovenska reprezentanca.
V mladinski mali skupini PALLADIO (Blejski plesni studio), v kateri pleše tudi naša sokrajanka Nika Fister
s Srednje Dobrave, si je po naslovu državnih prvakov in zmagi na svetovnem pokalu v Novem Sadu tokrat
priplesala naslov SVETOVNIH PRVAKOV!
Nika, iz vsega srca ti čestitamo!Turnir v malem nogometu 2007

objavljeno: 3. mar. 2011 23:54 avtor: Neznan uporabnik

Prvič smo na Dobravi organizirali turnir v malem nogometu na odboj. Zahvaljujemo se vsem ki so nam kakorkoli pomagali pri izvedbi turnirja in vsem sodelujočim ekipam za udeležbo. Še posebej pa se zahvaljujemo ŠD Ljubno, ki so nam posodili odbojno bando. Na turnirju je sodelovalo 6 ekip: KS Sr.Dobrava, Kropa, Gasilci Suhor, Gasilci Dobrava, Ljubno in Dobrava .

Prvo mesto je pripadel ekipi Krope, drugo mesto ekipi Ljubnega, tretji so bili Gasilci Suhor, četrto mesto pa je zasedla ekipa KS Sr.Dobrava.

Takoj po turnirju je bila še otvoritev otroškega igrišča s krajšo kulturno pririditvijo, ob kateri ja predsednica KS Sr.Dobrava Azira Kozjek podelila še pokale za najboljše tri ekipe.

Odbojna banda - mali nogomet

objavljeno: 3. mar. 2011 23:52 avtor: Neznan uporabnik


Pripravili smo igrišče za mali nogomet na odboj, denarna sredstva za nakup gradbenih elementov in lesa za izdelavo podpornikov je priskrbela KS za postavitev in izdelavo pa je poskrbelo društvo prijateljev mladine (DPM) Sr.Dobrava, ter Blaž Pogačnik in Gregor Mohorič, ki sta kot člana KS vse skupaj organizirala.

Tradicionalni tek 2007

objavljeno: 3. mar. 2011 23:47 avtor: Neznan uporabnik

10.tradicionalni tek Dobrava - Besnica 

Na prvo adventno nedeljo, v nedeljo 02.12.2007 je potekal že 10. tradicionalni mednarodni tek Srednja Dobrava - Zgornja Besnica (Brsc). Veličastna športna prireditev, ki je prerasla okvire do zdaj znanih tekaških prireditev v vasi in nima para niti v KS Srednja Dobrava, je znova privabila tekače(ice), pohodnike(ice) in njihove navijače(ice), da se ob koncu leta 2007 pomerijo v bazini disciplini homo sapiensa - premikanju po nogah. Proga je bila standardna v dolžini 13.782 m in z višinsko razliko, ki ji nihče, ki jo še ni pretekel, ne verjame. Udeležba je bila v vseh kategorijah rekordna!Zakaj? Na lanskem 9. tradicionalnem teku so udeleženci teka dokončno prerasli svoj tekaški individuum ter pokazali, zakaj so tudi naši predniki iz pradavnine najraje tekli v skupinah. Razlog je bil tudi v tistih prazgodovinskih časih zelo preprost - kljub dokaj natančnim označbam v naravi spet niso vedeli, kam in zakaj tečejo.Torej so tekli in se družili. Tradicionalni 10. tek je tako ponovno dokazal, kako zelo prav je imel Charles Darwin v svoji evoloucijski teoriji, s katero je dokazal, da sposobnosti posameznika zaživijo šele v skupini. Še največja dolžna zahvala za uspešno izvedeno prireditev,pa gre tekaškemu podmladku, navijačicam in navijačem, ki so nam s svojo mladostno svežino in zagnanostjo dali nov polet. Rezultati teka so bili seveda zopet v ozadju. Udeleženci so bili sicer razdeljeni v tiri kategorije: tekači, pohodniki, kolesarji in navijači. Dosedanji rekord proge ni bil premagan kar daje naslednjemu 11. teku še poseben pečat.
 
Prispevek: Boštjan Blaznik

1-8 of 8