Oglasna deska‎ > ‎

Tečaj za upravljalce motornih žag

objavljeno: 22. jan. 2015 00:59 avtor: Mira Hladnik   [ posodobljeno 31. mar. 2015 08:53 ]

TEČAJ ZA UPRAVLJALCE MOTORNIH ŽAG

Na OOZ Radovljica, Gorenjska cesta 20, Radovljica (poleg Upravne enote Radovljica) organiziramo tečaj za upravljalce MOTORNIH ŽAG.

Tečaj za verižne motorne žage je namenjen vsem osebam, ki se želijo usposobiti za varno delo z motorno žago (gozdni delavci, gasilci, delavci cestnih in komunalnih storitvah, gradbeni delavci, tesarji, krovci in podobno), da jo bodo v svojem delovnem okolju znali varno in strokovno upravljati, v skladu z Zakonom o varnosti in zdravju pri delu (Ur.l. RS, št. 43/11) in Pravilnikom o varnosti in zdravju pri uporabi delovne opreme (Ur.l. RS, št. 101/04).

Tečaj zajema teoretični in praktični del izpita.

Teoretični del:   izbira in vzdrževanje motorne žage, nevarnosti pri podiranju drevja, uporaba osebnih zaščitnih sredstev, orodje in dodatna oprema za sečnjo, tehnika učinkovitega in varnega dela

Praktični del: prikaz sečnje v gozdu z inštruktorjem

Pričetek tečaja:             -            teoretični del: petek, 6. 2. 2015 ob 9.00 uri v dvorani OOZ Radovljica, na Gorenjski cesti 20, 4240 Radovljica

-             praktični del: sobota, 7. 2. 2015 

Na praktični del tečaja naj tečajniki s seboj prinesejo:-  motorno žago in  varovalno opremo (čelada z vizirjem, glušniki, zaščitne rokavice zaščitna obleka, zaščitna obutev).

V kolikor varovalne opreme tečajniki nimajo vam jo bo za čas usposabljanja posodil  izvajalec usposabljanja. 

Vsak kandidat pred pričetkom tečaja dobi ustrezno pisno gradivo, po uspešno opravljenem izpitu pa potrdilo in izkaznico. Pogoj za opravljanje izpita je starost 18 let in zdravstvena sposobnost  kandidata.

Cena tečaja znaša 122,00 EUR, za člane obrtne zbornice pa 73,20 EUR. Prijave zbiramo na telefonski številki 04 53 20 280 ali na e-naslov: vesna.odar@ozs.si. Rok za prijavo je ponedeljek, 2. 2. 2015.

 

Comments