Slavnostni govornik dr. Božo Repe ob dnevu mrtvih

objavljeno: 21. okt. 2016 13:13 avtor: Mira Hladnik   [ posodobljeno 22. okt. 2016 07:54 ]

V četrtek, 20. 10. 2016, ob 16. uri je na pokopališču ob grobovih padlih potekala tradicionalna spominska slovesnost v organizaciji KO ZB NOB Dobrava - Kamna Gorica ter KS Sr. Dobrava.
Kljub zelo slabemu, mrzlemu vremenu se je je udeležilo precej ljudi, ki so med drugim prišli prisluhnit govoru dr. Boža Repeta, profesorja na oddelku za zgodovino na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Poleg predstavnikov  naše in sosednjih KS ter predstavnikov bližnjih KO ZB NOB sta prišla tudi gosta iz Ljubljane, pravnika dr. Ljubo Bavcon (Žagarjev zet) in dr. Dragan Petrovec.
Svojo vlogo so spet zelo dobro opravili nastopajoči učenci in mentorji OŠ Lipnica (mentorice Polona Frelih, Elizabeta Mikolič, Breda Gašperin, Andreja Kolman, ravnateljica Alenka Cuder) ter praporaši Milan Štibelj, Anton Mrak, Nail Konjevič in Oskar Kranjec. 
Ob prigrizku in pijači Pri Marički smo voščili našemu dolgoletnemu članu Mirku Špendovu za njegov 90. rojstni dan, Alojz Vidic pa je obujal spomine na čase v nemškem izgnanstvu, čemur smo z zanimanjem prisluhnili. 

Govor dr. B. Repeta je spodaj v priponki.

2016-10-21

ĉ
Mira Hladnik,
22. okt. 2016 07:53
Comments