Naši mladi glasbeniki

objavljeno: 17. okt. 2013 09:06 avtor: Mira Hladnik   [ posodobljeno 22. dec. 2013 01:35 ]
Iz KS Sr. Dobrava izhaja kar nekaj mladih glasbenikov, ki ne da samo obetajo, ampak so se v svetu glasbe tudi že uveljavili. 

To so:
JERNEJA TERLIKAR, citrarka, doma s Sr. Dobrave, sedaj s partnerjem Nejcem živi v Sp. Dupljah, zaposlena je kot vzgojiteljica predšolskih otrok.

TOMAŽ ŠTULAR  je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani iz kontrabasa pri prof. Zoranu Markoviću. Kot kontrabasist igra v različnih komornih in simfoničnih orkestrih doma in v tujini. Zaposlen je kot kontrabasist tutist v orkestru Slovenske filharmonije. Je tudi profesor kontrabasa na nižji glasbeni šoli v  Idriji. Ljubezen do glasbe ga je pripeljala tudi  do petja. Kot solist-basist je nastopal v recitalih in komornih zasedbah. Udeležil se je tudi mojstrskih tečajev pri Sabini Cvilak in Clauidi Visca. Petja se je začel učiti pri prof. Alenki Slokar Bajc. Sedaj se izpopolnjuje v Gradcu (Avstrija). Je tudi član ljubljanske Opere.

MATEJA BLAZNIK, pesnica (pesniška zbirka Tri stopnice višje, 2004), skadateljica (CD skupaj z Vaskom Atanasovskim in Ninom Mureškićem, Intimus, 2007), učiteljica kitare, članica skupine Tantadruj, doma z Mišač, zaposlena na Glasbeni šoli RadovljicaComments