Krajevni praznik 2006

objavljeno: 3. mar. 2011 21:30 avtor: Neznan uporabnik
Počastitev krajevnega praznika na Srednji Dobravi pri Kropi

Vsako leto 5. decembra krajevna skupnost Srednja Dobrava praznuje svoj krajevni praznik. Ta dan je bil izbran kot spomin na leto 1941, ko so okupatorji za cela tiri leta z Dobrave v nemška taborišča nasilno izselili večino domačinov.
Teh žalostnih časov smo se spomnili v soboto, 9.12.2006 ob 17h s proslavo, ki je potekala v žal zelo revnih prostorih domače krajevne skupnosti. Program je otvorila novoizvoljena predsednica KS Azira Kozjek. Sledil je kulturni del, ki je bil obarvan z vedrimi glasbenimi prispevki ter recitacijami. Nastopili so naslednji šolani glasbeniki:
citrarka Jerneja Terlikar, pevka Mateja Praprotnik, kitaristka Maša Žbontar in harmonikar Maitja Kokalj z Ovšiš pri Podnartu. Program je zaokrožila 80-letna domačinka Lojzka Lazar, ki nam je v svojih prigodniških recitacijah posredovala lepe želje za novo leto.
Vsi nastopajoči so svojo umetnost delili z dobravsko publiko brezplačno, za kar se jim še enkrat lepo zahvaljujemo. Hvaležni smo tudi lipniški tovarnici pralin Molinet za popust pri nakupu sladkih darilc za izvajalce programa.
Po uradnem delu je sledil prijeten klepet ob domačih krofih, čaju in vinu.

Mira Hladnik,
Svet KS Srednja Dobrava
Comments