Izlet na Tržaško v Praprot, 10. 10. 2015

objavljeno: 16. okt. 2015 10:32 avtor: Mira Hladnik   [ posodobljeno 16. okt. 2015 11:01 ]

Na tekmovanju narodno-zabavne glasbe v Praprotu na Tržaškem Gorenjci najuspešnejši


V soboto, 10. oktobra 2015, se je v vasi Praprot v bližini Trsta v organizaciji slovenskega kulturnega društva Vigred odvijal že 20. oktoberfest, na katerem so se pomerile številne narodno-zabavne zasedbe z obeh strani meje. Za podporo domačim tekmovalcem sta dobravska gostilničarja Jakševa, (med drugim zaslužna tudi za poletna srečanja harmonikarjev na Srednji Dobravi) zbrala za cel avtobus navijačev, ki so bili v svojem poslanstvu zelo uspešni, saj so z bučnim aplavzom nedvomno prispevali h kar trojni zmagi gorenjskih nastopajočih. Tako sta Vesela Gorenjca Erazem Janc in njegov dedi Miro Albinini prejela nagrado za najbolj simpatičen nastop, duo Fest-Grab je bil najbolj všeč občinstvu, mlada harmonikarja Gašper&Gašper pa sta dobila priznanje strokovne žirije v starostni skupini do 14 let. Tu pa moramo priznati, da eden od Gašperjev ni Gorenjec, ampak prihaja s Škofljice.

Po tekmovanju je za ples in dobro razpoloženje igral ansambel Nebojsega, ki ga sestavljajo mladi, zavedni Tržaški Slovenci; dva od njih sta prej več ur duhovito napovedovala, poskakovala, pela, na kratko, zabavala publiko, ki je potem, ko je bilo zunaj ob šankih poskrbljeno za več kot samo za osnovne potrebe želodca, napolnila prireditveni šotor do zadnjega kotička.
Hvaležni za lepo preživeti dan so si udeleženci ekskurzije zaželeli, da naslednje leto tako prijetno izkušnjo ponovijo ali jo celo nadgradijo.

 
 
 
 
  

Comments