70-letnica KORK-a Sr. Dobrava in naš krajevni praznik

objavljeno: 10. dec. 2015 14:07 avtor: Mira Hladnik   [ posodobljeno 12. dec. 2015 22:34 ]

V nedeljo, na Miklavžev dan, 6. decembra 2015, je v dvorani doma krajanov potekala slovesnost ob 70-letnici delovanja Krajevnega odbora rdečega križa Sr. Dobrava, obenem pa smo s tem obeležili tudi naš krajevni praznik. S svojo prisotnostjo so nas počastili župan občine Radovljica Ciril Globočnik in predstavnici Območnega združenja Rdečega križa Radovljica - podpredsednica gospa Mojca Arih in strokovna sodelavka Tanja Rupel.
 
Priznanja za dolgoletno uspešno delo v krajevnem odboru RK so prejeli naslednji:
Tončka Šolar, Tončka Terlikar, Olga Kajfež, Olga Guzej, Jana Pogačnik, Špela Bertoncelj, Peter Sušnik, Vera Justin, Anica Resman in Vera Blaznik, Franc Ješe ter Svet KS Sr. Dobrava.

Za delo v KS Sr. Dobrava so priznanja prejeli Mojca Škofic, Marjana Žbontar in Franc Šolar.

Za kulturni program so poskrbeli Zbor sv. Roka pod vodstvom Franca Šolarja, pevca Simon Eržen in Erazem Janc ob spremljavi harmonikarja Mira Albininija. Program je, kot po navadi, povezovala Mojca Škofic.
Ob panojih, ki so prikazovali zgodovino dobravskega odbora rdečega križa  so bile v dvorani razstavljene trganke oz. lepljenke z rožnimi motivi ustvarjalke Biserke Kalan; izkupiček od prodaje le-teh bo šel za nakup daril, ki jih bo otrokom prinesel letošnji dedek Mraz.
Sledilo je tradicionalno druženje ob slaščičarskih dobrotah in kuhančku, veselo razpoloženje pa je žal zagrenil prezgodnji odhod našega sokrajana Sama Krča; po prireditvi smo se vpisali v žalno knjigo.      

2015-12-10_70 let KORK-a


Comments